Wij maken gebruik van cookies

De website van Kachels Valcke maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het Meer Info

Houtkachels

Houtkachels

De verbranding van hout is een natuurlijk proces; Een boom produceert zuurstof door kooldioxide uit de lucht te halen, bij het verbrandingsproces zal het hout evenveel kooldioxide produceren als het doorheen zijn groeiproces geabsorbeerd heeft. Houtverbranding is dus CO2 neutraal en milieuvriendelijk.

De toepassing van nieuwe materialen en technieken heeft ervoor gezorgd dat het rendement en de emissies van kachels de laatste jaren sterk verbeterd zijn. Een nieuwe kachel kan een rendement van 85% halen. De betere types kunnen de lucht die nodig is voor de verbranding, rechtstreeks van buitenaf nemen en niet uit de woonruimte. Een must bij de steeds beter geïsoleerde huizen.

Een houtkachel zal een warmte in uw huis scheppen waaraan geen enkele andere energiebron kan tippen. de vlammen die een kachels voortbrengt zijn fascinerend, blijven verassen en creëren in elke kamer een hartverwarmende sfeer.

Houtkachels werden vroeger te lang bekeken als louter nuttig verwarmingstoestel. Het huidig gamma kachels is voorzien van een prachtig design met zowel tradionele als hedendaagse invloeden om zo in elk interieur te passen.